ZUPY
Cena każdego dania zawiera koszt jednorazowego opakowania.
-
Chwilowo niedostępne
Darek gotuje: Zalewajka świętokrzyska 350ml
z łazankami -
Zupa borowikowa 400ml
kluseczki francuskie, koperek -
Barszcz czerwony z uszkami mięsnymi 450ml
-
Rosół z kury, kaczki i wołowiny 450 ml
domowy makaron / marchewka / natka pietruszki
-
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z mascarpone 450 ml
domowy makaron / natka pietruszki / świeża bazylia
-
Żurek na maślance z puree ziemniaczanym 450 ml
biała kiełbasa / suszone grzyby / chrzan / jajko gotowane / szczypiorek
-
Słoik Bulion z kury, kaczki i wołowiny do zagrzania na zimno 900ml
bez dodatków -
Słoik Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z mascarpone do zagrzania na zimno 900ml
bez dodatków -
Słoik Żurek świętokrzyski 900ml na maślance do zagrzania na zimno
bez dodatków -
Barsz czerwony czysty 900 ml słoik do zagrzania na zimno
-
Słoik Borowikowa 900ml do zagrzania na zimno
DANIA OBIADOWE
Do dań głównych nie są wliczone surówki
-
Anita smaży: Zapiekany filet z kurczaka ze szpinakiem i mozarellą
Purre ziemniaczane z masłem i koperkiem
Surówka z marchewki z jabłkiem -
Kotlet schabowy smażony na smalcu z ziemniakami gotowanymi i koperkiem
ziemniaki gotowane z koperkiem / bukiet surówek -
Kotlet schabowy smażony na smalcu z frytkami stekowymi
frytki stekowe / bukiet surówek -
Placki 3 szt z sosem węgierskim
polska wołowina / pieczarki / papryka / cebula / pomidory / papryczka jalapeño
ogórek kiszony / kwaśna śmietana / świeże zioła / bukiet surówek -
Gulasz węgierski z kopytkami maślanymi
wołowina / pieczarki / papryka / cebula / pomidory / papryczki jalapeno
ogórek kiszony / śmietana / bukiet surówek -
Cepeliny faszerowane mięsem i kapustą 2 szt.
okrasa z cebuli i boczku , bukiet surówek
450g -
Wątróbka drobiowa duszona z cebulą
bukiet surówek -
Domowe naleśniki z serkiem mascarpone 2 szt.
-
Ręcznie lepione pierogi ruskie z ziemniakami i twarogiem z Pierzchnicy 5 szt. / 450 g
złocista okrasa z cebulki / bukiet surówek -
Ręcznie lepione pierogi z mięsem i kapustą 5 szt. / 450 g bukiet surówek
złocista okrasa z cebuli i boczku / koperek / 450 g -
Ręcznie lepione pierogi z kapustą i grzybami leśnymi 5 szt. /450g
złocista okrasa z cebulki i kopru / świeża zielenina / bukiet surówek
-
Gołąbki z mięsem i ryżem z ziemniakami gotowanymi
złocista okrasa z cebulki i kopru / świeża zielenina
-
Zapiekany kotlet schabowy z pieczarkami i serem
bukiet surówek
-
Pulpeciki w sosie koperkowym z kopytkami
bukiet surówek
-
Kurczak po chińsku z warzywami
ryż -
Bitka schabowa w sosie grzybowym placki ziemniaczane
/ bukiet surówek -
Filet z morsczuka zapiekany ze szpinakiem i serem mozarella
surówka z kapusty kiszonej -
Naleśniki ze szpinakiem fetą i suszonymi pomidorami
/ bukiet surówek
DODATKI
-
Frytki stekowe
180g -
Kopytka maślane
200g -
Ziemniaki opiekane
50g -
Ziemniaki gotowane z koperkiem
idealny dodatek do naszych zup w słoiku na zimno
SURÓWKI / SAŁATKI
-
Zestaw surówek150g
sałatka z buraczków / marchew z jabłkiem i brzoskwinią / colesław
-
Marchew z jabłkiem i brzoskwinią 150g
-
Surówka colesław 150g
-
Sałatka z gotowanych buraczków 150g
-
surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i cebulą
NAPOJE
Napoje
-
Pepsi 0,5l
-
Sok jabłkowy
-
Sok z marchwi
-
Sok z pomarańczy
-
Sok marchew + jabłko
-
Chwilowo niedostępne
Woda mineralna gazowana
-
Chwilowo niedostępne
Woda mineralna nie gazowana
-
Pepsi 0,5l
-
Pepsi 0,5l
!!! Krówka Opatowska !!!
Produkt regionalny
Wyrób krówki opatowskiej rozpoczął się w 1980 roku i niezmienioną metodą trwa do dnia dzisiejszego. Głównym surowcem do produkcji krówki opatowskiej jest mleko pozyskiwane od rolników z terenu powiatu opatowskiego. Większość czynności wykonywanych przy produkcji cukierków odbywa się ręcznie, a jedyne urządzenia użyte w procesie produkcji to mieszalniki, wyparki i sonda do zagęszczania mleka. Masa krówkowa przygotowywana jest między innymi z mleka, cukru oraz margaryny. Masa gotowana jest w wysokiej temperaturze, a następnie wylewana na stoły chłodnicze, na których tężnieje. Po schłodzeniu jest krojona ręcznie najpierw na płaty, a później w kostkę. Ostatnim etapem produkcji krówki opatowskiej jest jej ręczne zawijanie w opakowania.
Wyrób krówki opatowskiej rozpoczął się w 1980 roku i niezmienioną metodą trwa do dnia dzisiejszego. Głównym surowcem do produkcji krówki opatowskiej jest mleko pozyskiwane od rolników z terenu powiatu opatowskiego. Większość czynności wykonywanych przy produkcji cukierków odbywa się ręcznie, a jedyne urządzenia użyte w procesie produkcji to mieszalniki, wyparki i sonda do zagęszczania mleka. Masa krówkowa przygotowywana jest między innymi z mleka, cukru oraz margaryny. Masa gotowana jest w wysokiej temperaturze, a następnie wylewana na stoły chłodnicze, na których tężnieje. Po schłodzeniu jest krojona ręcznie najpierw na płaty, a później w kostkę. Ostatnim etapem produkcji krówki opatowskiej jest jej ręczne zawijanie w opakowania.
-
Krówka Opatowska 500g mleczna
smak dzieciństwa -
Krówka Opatowska kwadrat 500g
smak dzieciństwa -
Krówka Opatowska 0,15kg kuferek mleczna
smak dzieciństwa -
Krówka Opatowska 400g śliwka
smak dzieciństwa -
Krówka Opatowska 400g cynamon
smak dzieciństwa -
Krówka Opatowska 400g mleczna
smak dzieciństwa